2

Vårläsning

Posted by Bina on 2016-03-23 in 2016 |

Johanna har satt ihop en enkät om våren och vårläsning.

“Om man känner att hoppet ändå sviktar, kan man ju göra enkäten ändå och kanske trots allt åter känna förtröstan om att det blir vår även i år.”

Vad läser du för bok/ böcker just nu?

Jag är just nu “between books”, men jag planerar att påbörja första delen ur Grisha-trilogin av Leigh Bardugo. Efter en del läsande på olika bloggar har jag insett att det är “det nya heta” som alla pratar om och passade på att ladda hem en e-boksversion från biblioteket.

Vilka nya böcker som släpps i vår ser du mest fram emot att läsa?
Eftersom allting känns så stressigt nuförtiden har jag inte lagt ned någon tid att söka upp nya titlar att införskaffa. Istället siktar jag på att beta av det jag har i hyllorna, vilket är en hel del. Jag har flera år av läsning framför mig innan jag egentligen “behöver” köpa någonting nytt. Men sådana där saker ändras snabbt. Man råkar sträcka ut handen till höger och vänster när man råkar befinna sig hos bokhandlaren och man råkar gå till kassan med famnen full av böcker.

Vilket är ditt bästa vårtecken, som du längtar mest efter och som du känner att när du har sett det då är det verkligen vår?
Jag ser mest fram emot när asfalten kommer fram och allt smältvatten samlas i pölar. Det är på gång nu och dröjer förmodligen inte så länge till innan snön även försvinner från gården. Just nu är det fortfarande en halvmeter djupt, men om solen bara kommer fram blir det bra. Fast det hjälpser ju såklart inte med att världens snöstorm dragit över Norrland för tillfället…

Fågelsång är också ett varmt välkomnande om att våren är här. Under den senaste veckan har jag hört en hel del som återuppstått efter den tysta vintern.

Vilken är den bästa boken du har läst hittills i år?
Mort. Utan tvekan. Det kommer bli mer av Pratchetts böcker.

Om några veckor är det påsk, och många läser gärna ”påskkrim” då. Har du några sådana planer?
Påskkrim har jag aldrig hört talas om, men en bok kommer det definitivt att bli.

Finns det någon debutant eller för dig ny författare som du ser extra mycket fram emot att läsa i vår?
Jag är jättenyfiken på Anna Ahlunds Du, bara som släpps i maj.

Slutligen: finns det någon bok som ger dig extra mycket vårkänsla? (Kan vara genom omslag, innehåll… Berätta varför du väljer just den!)
Zinat Pirzadehs omslag till Fjäril i koppel. Jag längtar till när man kan hänga undan vinterjackorna – det ser så härligt ut att gå i klänning! Kvinnan på omslaget verkar också längta efter någonting som ligger längre fram (kanske därför hon springer?). Färgerna är också så härligt varma.

Tags: , , , , , , ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.