6

Veckans bokbloggsfråga

Posted by Bina on 2016-03-10 in 2016 |

Veckans-bokbloggsfragaNågra dagar senare än vanligt, men här kommer mitt svar på veckans bokbloggsfråga:

Hur gör du för att inte missa inläggen från dina favoritbokbloggar? Rss-läsare, bloglovin eller nåt annat alternativ? Följer du någon bokbloggare även i sociala medier som instagram, facebook eller twitter?

rssJag testade det där med RSS-feed ett tag, men upptäckte att det fortfarande finns rätt många bloggar jag läser som inte har den funktionen. Själv har jag den där lilla orangea symbolen uppe till höger.

spana på bloggarJag har löst mitt bloggläsande på så sätt att jag helt enkelt bara har bokmärkt alla sidor jag följer, vilket å sin sida inte är det bästa eftersom det tar sådan lång tid. För närvarande har jag inte mindre än 57 stycken bloggar som jag då och då klickar in på. Vissa besöks givetvis mer frekvent än andra, ofta på grund av tidsbrist, så det händer att jag emellanåt glömmer bort bloggar som sedan återupptäcks.

Det kanske vore en idé att återuppta RSS-läsning igen? Mest för enkelhetens skull. Det visar ju lite enklare när det kommit ett nytt inlägg. Hur många RSS-läser egentligen mina inlägg? Jag ska nog snarast kolla upp vilka av bloggarna jag följer som har RSS och göra en ny lista!

Tags: ,

6 Comments

 • [Anna] says:

  Jag är totalt oinsatt i RSS-feed, men tycker du ska prova bloglovin 🙂 Det är skönt när man bara klickar sig in(en del har så de får mail när det kommer nya inlägg, men det känns jobbigt när manföljer många bloggar) in på bloglovin så ser man vilka inlägg som är olästa, man kan även Spara och Dela inlägg man gillar, och de där inlägget inte verkar så intressant så kan man bara markera som läst så försvinner det från flödet samtidigt som man inte behöver läsa det man inte är intresserad av. 🙂

  • Bina says:

   Det låter oerhört lockande. Jag surfade runt ett tag bland de jag följer via bokmärken och upptäckte till min fasa att det bara är 6st som har RSS som alternativ. Då saknas det liksom 51st (tror dock att det kommit till ytterligare nu sedan sist) och då kan jag lika gärna fortsätta som jag gjort. Bloglovin verkar ändå vara det bästa alternativet för det jag söker. För ett par år sedan var jag med på en lista över samlade bloggar och upplevde det som väldigt trevligt, det fungerade ungefär som Facebook att ju längre man scrollade desto längre tillbaka i tiden gick man. Sidan lades däremot ned och jag tappade alla bloggar jag följde via den länken.

 • Jag har aldrig orkat sätta mig in i RSS måste jag erkänna och det lilla jag sett har inte lockat alls.

  Din beskrivning i ditt svar ovan med järmförelsen som Facebook låter delvis lite som hur det blir i Bloglovin’. Alla nya inlägg lägger sig som i Facebook-flödet. De nyaste överst.

  • Bina says:

   RSS är väldigt enkelt då det fungerar på ungefär samma sätt som bokmärken, bara det att det markeras med en symbol i bokmärkesfältsmenyn när nya inlägg finns att läsa. Men jag vet att det känns skrämmande med nya tekniska grejer. Jag var själv väldigt skeptiskt till det innan sambon visade mig hur enkelt det var :).

   Jag skaffade faktiskt ett Bloglovin-konto under gårdagen och jag håller på att utforska möjligheterna med det. Verkar då i alla fall himla smidigt.

 • Monika says:

  Jag tänkte också skriva att du borde testa Blglovin’, men det ser jag ju att du håller på med redan. Hoppas du kommer att gilla 🙂

  • Bina says:

   Det går lite sådär faktiskt. Tycker att det går himla segt och ibland så laddas inte ens sidan med alla inlägg. Fast jag kanske är lite bortskämd i det här med internet “bara ska fungera” 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.