0

World building

Posted by Bina on 2011-03-16 in 2011 |

Det är lätt att skriva, men det är svårt att berätta. Speciellt svårt är det när jag själv inte vet vad det är jag skriver. Att skriva kräver att man forskar i de ämnen man skriver om – oavsett vad ämnet är.

Jag blir så extremt frustrerad på människor som påstår sig det ena eller det andra negativa om fantasy. “Jamen, fantasy är ju en påhittad värld, då krävs det bara lite fantasi så har du det!”. Har vad då, undrar jag?

I det manus jag arbetar på för tillfället ska en flicka göra upp eld. Hon kan inte använda sig av magi och behöver göra elden snabbt. Passar tändstål in i historien, eller är det för nymodigt? Tändstålet har tydligen funnits sedan järnåldern. Se där! Nu fick jag lära mig någonting nytt.

Det enda jag anser är helt påhittat (och detta gäller då alla genrer) är konflikter. Relationer mellan personer. Och möjligtvis magi, om sådant finns med.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.