2

Alfred Hitchcock och Tre Deckare löser-serien

Posted by Bina on 2016-03-13 in 2016 |

Med anledning av inlägget för ett par dagar sedan känner jag att jag måste utveckla och förtydliga det sista stycket lite grann.

tre deckare

Några av mina absoluta favoritböcker när jag var barn ingår i serien Alfred Hitchcock och Tre Deckare löser [titel]. De handlar om tre ungdomar (Jupiter, Peter och Bob) som startar en deckarfirma gömd i en gammal husvagn på ett skrotupplag. Varje bok är ett eget mysterium, en del med övernaturliga inslag, men de flesta går ändå att lösa med förnuft och skarpa hjärnor. Det finns tydligen 43 böcker i serien, varav de nio första samt den elfte är skriven av Robert Arthur Jr. I böckerna träffar pojkarna Alfred Hitchcock vid ett flertal tillfällen (det är även han som ger dem vissa av uppdragen), men den berömde filmskaparen hade i verkligheten ingenting att göra med böckerna utan var bara ämnad att dra uppmärksamhet till böckerna. Resterande böcker är skrivna av flertalet andra författare (går att läsa mer om här).

Jag äger alla på bilden (23 st), vilka min mamma köpte när hon var barn på 70-talet. Några är dubbletter (ej med på bild) samt med andra omslag från annan upplaga. En rolig detalj, och som dessutom gör att dessa böcker har ett större affektionsvärde för mig, är att varje bok innehåller smådetaljer lämnade av min mamma:

presentsjuk

Hon höll dessutom noggrann koll på vilka titlar hon hade hemma och rättade till i böckerna där det behövdes:

lista

Det är svårt att hitta någon information om dessa böcker överhuvudtaget och när jag påbörjade skrivandet av det här inlägget hade jag egentligen bara en enda fråga; Hur många av dem översattes till svenska?

Svaret på detta fann jag via en PDF som uppger sig vara en samlarguide (och som jag finner vara en trolig källa). Det finns även en Wikipediasida som tar upp ämnet, men jag fann PDF:en mer informativ.

Det är inte konstigt att just denna serie böcker tilltalade mig som barn – det gör dem fortfarande! Titta bara på dessa omslag!

skrikande spegelnstirrande trädet

Ganska tilltalande för en skräckfantast.

Tags: , , ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.