0

Teknik är ju liksom … teknik

Posted by Bina on 2016-03-07 in 2016 |

jabraMed risk för att låta otroligt okunnig, oteknisk och allmänt skrämd måste jag berätta om mitt förhållande till detta eländes elände. Jag anser mig själv vara väldigt tekniskt lagd, dock inte när sambon är hemma och speciellt inte när vi sitter i samma rum. Han jobbar ju liksom med “data” och när saker “bara händer” finns det alltid en lösning eller term som fungerar. För honom, ja.

Jag har några exempel:

  • Mina fina trådlösa hörlurar. Jag hinner inte ens använda dem i en månad innan en liten lampa lyser lila. Lila. Den lyser grönt när den är fulladdad, gult när batterinivån är medel och rött när den är under tio procent. Den blinkar blått vid uppstart och rött när man stänger av. Lila. Vad fasiken betyder det? Lösning = sms-konversation med sambon.
  • Min fina snabba dator. Varannan gång jag startar upp den får den grafikfel och måste startas om. När sambon sitter bredvid och tittar på när jag demonstrerar detta händer såklart ingenting. Den fungerar som om den aldrig mått bättre.
  • Andra saker som “bara inte funkar” (kan vara att filer inte öppnar sig, någonting vägrar uppdateras, mobilen vill inte koppla ihop sig med datorn, eller att saker helt enkelt bara vill jävlas och sätta spöken i huvudet). När han klickar löser sig allt, trots att jag gjort exakt samma saker innan utan respons.

Teknik är ju liksom … teknik. Fungerar alltid selektivt.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2020 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.