5

Bokbloggsjerka

Posted by Bina on 2016-03-05 in 2016 |

jerkaFörra veckans jerka om fanfiction kände jag att jag inte riktigt kunde svara på, och efter att ha hoppat runt bland andras inlägg om ämnet insåg jag än mer varför. Min smak för genren (om man nu kan kalla det för en egen genre?) är helt enkelt inte så stor, men det är väl tur att vi alla tycker olika. Tänk vad tråkig världen skulle vara med enbart en typ av litteratur ;).

Nu till veckans fråga från Annika:

Den här veckan vill KajsaLisa veta vad vi tycker och tänker om bokrean: Har den spelat ut sin roll, eller ännu värre har bokhandeln spelat ut sin roll, med internethandel och läsplattor? Berätta gärna också om reafynd ni gjort.

Jag vet inte om det är för att jag lever i min lilla bubbla, men jag har knappt alls sett någon reklam över att det varit bokrea. Det kan delvis bero på att jag aldrig hänger på stan, att jag inte umgås med andra som tycker det är särskilt intressant, samt att de senaste veckorna har varit väldigt intensiva gällande pluggfronten. Sedan har inte bokrean under de senaste åren riktat sig till mig, utan gäller främst genrer från topplistorna (och jag läser inte den sortens böcker), och det har inte direkt varit någon form av rea att tala om heller. Vad är det för mening med att sänka en bok med ungefär bara tio procent?

Ja, för mig har kanske själva bokhandeln i form av fysiska butiker spelat ut sin roll och det är med sorg i hjärtat jag säger det. Å andra sidan är jag inte just nu målgruppen för att hela tiden köpa böcker (i och med fattig student och allt det där). Jag lånar främst de böcker jag läser, annars köper jag böcker på loppisar. Faktum är att en överhängande stor del av innehållet i mina bokhyllor kommer från Myronas, Röda Korset och andra diverse storloppisar.

Sambon är då i alla fall väldigt gullig. Han kom hem från jobbet och drog med mig till den lilla mataffären och pekade in i ett hörn där de ställt upp böcker inför bokrean. Det fanns två King-skrivna för överkomligt pris (69kr/st).

bokrea2016

Tags:

5 Comments

 • Monika says:

  Oj, jag vet inte riktigt vilka affärer du kollat på rean hos, men jag köpte inte en enda bok över 100 kronor. Den dyraste kostade nog 85, men det är en nästan nyutgiven bok. Jag tycker själv det var väldigt billigt på rean 🙂

  • Bina says:

   Jag tror det beror på att de böcker jag önskar att det var rea på aldrig sänks särskilt mycket. I år har jag inte varit någon aktiv sökare heller, utan jag talar främst om vad jag upplevt tidigare år. Men jag är glad över de fynd jag gjorde 🙂

 • KajsaLisa says:

  Testa nästa år, det är inte mängden som räknas utan att man kanske hittar en bok man verkligen vill ha.

 • Annette says:

  Jag känner ungefär som du för bokrean, skrev ett inlägg om det i går. För några år sedan hittade jag massor av böcker som jag verkligen ville ha och som var bra, enligt min mening. I år blev det framför allt kokböcker och andra böcker i den stilen, som säkert är bra, men som jag inte köpt om de inte var så otroligt billiga, under 100 kronor/styck.

  • Bina says:

   Jag tänker nog varje år att jag ska köpa om “Vår Kokbok” från Coop. Min är från 2006 och känns emellanåt lite utdaterad, samtidigt som det känns som att jag köpte den igår. Jag har många vänner som tycker det är roligt med kokböcker, främst för bildernas och författarens skull, men jag dras tyvärr inte till dem. Skönlitterärt är det jag är ute efter 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.