0

Min pappa är snäll och min mamma är utlänning

Posted by Bina on 2016-03-18 in Abrahamson, Emmy |

Titel: Min pappa är snäll och min mamma är utlänning
Författare: Emmy Abrahamson
Betyg: 4,5 av 10

min mamma är snällAlicja önskar att hennes mamma inte var polska. Eftersom pappan är svensk ställer hon sig frågande till varför inte hennes mamma också är det. Allting är så himla jobbigt och pinsamt med en mamma som inte är som andra vanliga svenska mammor. Det blir dessutom värre när släktingarna Sylwia och Celestyna flyttar in i huset.

När jag passerat ungefär halva boken undrar jag fortfarande vad den vill mig. Vad är dess huvudsyfte? Vad vill Alicja egentligen? Vad är målet? Texten är lättläst, men går i ultrafart. Det hoppas vilt mellan meningarna och det är svårt att få ens en generell överblick av handlingen. Jag förstår mig inte på Alicjas blixtförälskelse. Jag förstår mig inte på hennes kompisar och vad de tillför historien. Jag förstår mig inte på varför pappan finns. Jag förstår mig inte på Alicjas känslor.

De komiska inslagen som bildas av kulturkrockarna Sverige-Polen är det enda som jag finner läsvärt. Mamma Beata tar traditioner och levnadssätt från sitt hemland till en nivå som på riktigt är jobbigt att läsa om, och här finns de enda tillfällena då Alicja når fram till mig. Hon försöker verkligen förstå sin mamma och sin bakgrund, samtidigt som hon hela tiden hoppas att Beata ska ändra sitt sätt att vara.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.