0

Inte vem som helst

Posted by Bina on 2016-03-19 in LaCour, Nina |

Titel: Inte vem som helst (The Disenchantments)
Författare: Nina LaCour
Betyg: 8 av 10

inte vem som helstColby tänker inte börja på college, åtminstone inte direkt. Istället har han planerat att under sommaren turnera med bandet och uppleva landet tillsammans med bästa vännen Bev. Efter turnén ska de två vidare till Europa och planerar att inte komma tillbaka förrän ett år senare. Men de hinner knappt påbörja resan innan Bev avslöjar att allt som de drömt om tillsammans inte kommer hända. Hon har nämligen sökt till college och blivit antagen.

Det är klart från första sidan hur mycket Bev betyder för Colby. Han är dödligt kär och har svårt att hantera besvikelsen över att hon tänker överge honom. När han trots allt går med på att fullfölja turnén, med lovorden att få en förklaring till Bevs ändrade planer, känner jag hur jag själv bara vill hoppa in som stöd. Trots att man under en veckas tid får följa Colbys vartenda steg känns det inte som ett enda lidande, utan är snarare en slags bearbetning till att bli en mer självständig människa.

Jag nynnar på melodin och minns plötsligt texten.
Soon you’ll be leaving, sjunger jag.
Det låter bra. Jag låter äldre. Mer som min pappa i originalet än mitt eget barnajag på inspelningarna.
Jag sjunger hela versen med högre röst, vrålar ut den.
Soon you’ll be leaving
And I don’t know what I’ll do
You pull on my heartstrings
Till I’m tied up in you

LaCour skriver rakt till hjärtat och varje formulering känns noga genomtänkt. Vartenda ord är full av obesvarad hjärtesorg.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.