4

Veckans bokbloggsfråga

Posted by Bina on 2016-03-01 in 2016 |

Veckans-bokbloggsfragaVeckorna går så fort, det är redan mars (dock inget vårväder i sikte här uppe i norr) och dags för en ny fråga från Barnboksbloggen:

Vilken typ av blogginlägg tycker du är roligast att läsa hos de bokbloggar du följer (recensioner, svar på utmaningar, listor, fakta, boknyheter, personliga inlägg, temainlägg eller vad det nu kan vara)? Och vilken typ av blogginlägg tycker du själv är roligast att skriva?

Jag läser med stor entusiasm de inlägg som handlar om andra människors skrivande. Det finns ett slags igenkännande i det, att det finns andra därute som kämpar på samma sätt som en själv. Det är det där personliga som jag vill komma åt, ibland känns det som om man för ett direkt samtal med någon annan och då brukar jag oftast lämna en kommentar.

Recensioner är jag dålig på att läsa då jag oftast bara är intresserad av det om jag själv är nära att läsa en viss bok, eller om jag har läst en bok. Oftast googlar jag titel och författare när jag är ute efter recensioner. Jag är inte heller särskilt intresserad av boknyheter annat än om någon favoritförfattare släppt nytt eller om det sker något evenemang i närheten av där jag bor. Det är samma sak där, jag googlar mig fram om jag vill ta reda på saker.

Utmaningar är roliga att läsa (och att svara på), särskilt när det är lite mer kluriga frågor som får en att tänka efter lite extra. Både Veckans bokbloggsfråga och Bokbloggsjerkan är två återkommande nya favoriter som varje vecka får mig att längta till nästa kluriga fråga. Den här typen av temainlägg känns rätt ofta relevant, särskilt när frågorna är utformade att passa “bokvärlden” och inte bara riktar sig till allmän skara.

Själv tycker jag om att skriva egna recensioner av samma anledning som jag vill läsa dem. Det jag läser vill jag dela med mig av, och jag lider inte av att det knappt finns kommentarer på mina recensioner (tror att det är något som gäller de flesta som recenserar på en blogg med en liknande läsarskara som min). Jag vill bara hjälpa till att hitta nya favoriter, upptäcka nya författare och få ur mig vad jag gillar och ogillar.

Annars gillar jag att skriva om just mitt skrivande. Om våndor, lycka och önskan av perfektion. Om språket, dialoger och karaktärer. Om det som faller mig in när jag redigerar eller skriver på nytt material. Det finns alltid någonting att skriva om.

Tags:

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.