0

Redigering, redigering…

Posted by Bina on 2016-03-01 in 2016 |

clapperDet här med scener. Ibland är inte det jobbigaste att skriva om en scen till en bättre. Ibland är det jättejobbigt att skriva om någonting som redan är väldigt bra.

I arbetet med det här manuset har jag markerat ut scener som behöver bytas ut (av diverse olika anledningar) och påbörjar omskrivningen i direkt koppling med scenen. Alltså, vid ett scenbyte som jag markerat att jag bör skriva om gör jag bara några blankrader och påbörjar omskrivningen utifrån nya fräscha ögon. Ibland läser jag igenom scenen för att ta ut nyckelhändelser eller letar meningar som går att återanvända, men för det mesta skriver jag bara om från början. På det här sättet känner jag att scenen får ett helt annat liv än att jag ska hålla på och klippa och klistra för att få scenen att fungera med övrig text.

Det här är någonting helt nytt för mig och därav har det tagit lite längre tid än förväntat att gå igenom manuset. Jag är inne på ungefär femte redigeringsomgången och har för tillfället bläddrat förbi en tredjedel av alla papper. När jag bestämde mig för det här hade jag ingen direkt plan på någon deadline, men jag kan meddela att det går bättre än förväntat mellan allt plugg och jobb. Jag tror att det här kommer bli färdigt innan sommaren.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.