0

Patient 67

Posted by Bina on 2016-03-02 in Lehane, Dennis |

Titel: Patient 67 (Shutter Island)
Författare: Dennis Lehane
Betyg: 8,5 av 10

patient 67Teddy Daniels är kriminalaren som skickas till Ashecliffe Hospital i samband med att en mentalpatient rymt. Sjukhuset är hårt bevakat och det finns ingen som kan svara på hur Rachel Solando lyckades fly, och Teddy misstänker (tillsammans med kollegan Chuck Aule) att det är någonting mer som pågår än bara rymningen. Han finner kodade meddelanden som nämner en viss patient 67, och när han frågar runt bland personal och vakter är det ingen som vet vem det är. Frågorna hopar sig tills Teddy inser att han måste ta sig ifrån ön för att överleva.

Min enda relation till den här boken innan jag lyssnade på den var att jag visste att det fanns en filmatisering, men jag hade ingen aning om vad den handlade om. Det var också främst därför som jag kände mig manad att höra historien. Lehane har inte direkt skapat någonting originellt om vad som utspelas på Shutter Island, men han har tagit ett gammalt koncept och skrivit bra utifrån det. Karaktärerna är minnesvärda, språket har bra flyt, och twisten på slutet kändes trots allt oväntad. Redan någonstans på mitten funderade jag över om allting bara var i Teddys huvud och jag kastades fram och tillbaka mellan det sanna och osanna. Är det Teddy som är galen, eller är allting en plot mot honom för att utredningen ska misslyckas?

Ända in till de sista meningarna var det osäkert, och det är det som är bokens största styrka.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.