12

Bokbloggsjerka

Posted by Bina on 2016-02-19 in 2016 |

jerkaÄntligen fredag! Dags för en ny fråga:

Carola har skickat in följande fråga via mail: hur interagerar du med dina läsare, lockar till dig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta läsa bloggen. Hon vill även veta vad det är som driver dig till att blogga och hur mycket du tänker på dina läsare när du bloggar.

Jag startade bloggen för att få kontakt med andra skrivande människor. Innan hängde jag på olika forum, men där var det så svårt att följa det jag ville läsa om. Med bloggar blir det mer personligt eftersom det (oftast) är bara en författare till inläggen, och sedan kan man föra dialog i kommentarsfälten. Det blir på ett sätt mer relevans till det jag söker.

Eftersom jag själv skriver väldigt mycket cirkulerar det väldigt stora tankar innanför skallbenet och jag har inte direkt någon i min närhet som jag kan diskutera med. Att skriva ett inlägg om skrivprocessen är ett sätt att ventilera det jag behöver för att komma vidare. Ibland räcker det med att bara få ned text på “papper”, ibland vill jag nå ut och få respons.

Att locka läsare har egentligen aldrig legat i fokus, utan jag skriver om det jag behöver och är intresserad av. Ibland blandar sig tankarna utifrån något som grundar sig i kurslitteratur, ibland från inlägg och diskussioner som förts på andras bloggar eller i forum. Jag försöker i största mån möjligt hålla mig nischad till böcker och skrivande, även om det händer att annat dyker förbi. Det som jag däremot alltid gör är att svara på kommentarer, om det finns någonting där att utveckla. Samtidigt är det också via kommentarerna som jag blir påmind om att det finns de som faktiskt läser mina inlägg och då klickar jag mig vidare till andras sidor.

Tags:

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.