0

Från andra perspektiv

Posted by Bina on 2011-03-17 in 2011 |

När jag kör ordentligt fast, vilket händer rätt ofta nuförtiden, försöker jag tänka på andra sätt att skriva ned det jag vill ha skrivet. Ibland börjar jag varje mening med han/hon och försöker att inte bryta det. Andra gånger hoppar jag till ett annat stycke (t.o.m. andra kapitel). Jag försöker skaffa mig ett par andra glasögon att se min text genom. Frågor jag ställer mig är:

  • Vad händer om den händelsen flyttas framåt/bakåt?
  • Vad händer om hon blir en han?
  • Vad händer om de är tre personer och inte två?
  • Vad händer om … ?

Det är mycket “vad händer om”, och senaste gången den tanken slog mig var i morse. Idén om ett perspektivbyte dök upp som jag skriver för fullt på. Mitt under dessa perioder då jag skriver på någonting helt annat brukar jag få tillbaka känslan för det jag skrev först och kan därför hoppa tillbaka dit.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.