0

Revolt

Posted by Bina on 2016-02-17 in Young, Robyn |

Titel: Revolt (Insurrection)
Författare: Robyn Young
Serie: Revolt-trilogin (#1)
Betyg: 6 av 10

revoltSkottland under 1200-talet. Kungen mördas och riket står utan tronarvinge. Det är många som gör anspråk på tronen och samtidigt planerar Englands kung att invadera Skottland. Ur detta kaos reser sig Robert the Bruce med målet i sikte – han tänker inte ge sig förrän han blir näste kung.

Först och främst måste jag klargöra att det här inte är en bok som är lämplig som ljudbok. Det är så många perspektivbyten och hopp mellan karaktärer som alla heter likadant att jag tror det förstörde “läsupplevelsen”. Eftersom historien grundar sig i historien om den riktige Robert the Bruce är det naturligt att namn följer ett släktled för att visa vilket hem man tillhör, men när alla heter Edward, Robert eller Alexander blir det lite rörigt. Ljudspåren var dessutom klumpigt uppdelade vilket gjorde det svårt att veta när ett kapitel var slut och nästa började.

För det andra är jag osäker över om boken verkligen behövde vara så lång. Det fanns oändligt långa beskrivningar av hur det känns att spetsa fienden på slagfälten, och oändligt långa beskrivningar av hur hästen man rider på rör sig, och oändligt långa beskrivningar av … Ja, ni fattar?

För det tredje (här kommer dock det positiva) är Young otroligt bra på karaktärsuppbyggnad. Varje konflikt känns lika äkta som verkligheten och är det som får mig att lyssna vidare.

I övrigt tycker jag ändå att historien är tillräckligt tilltalande för att lyssna igenom närmare 23 timmar och 18 (!) cd-skivor. Nästa del i serien kommer jag däremot att läsa själv, inte lyssna på.

Böcker i serien:
1. Revolt
2. Rebell
3. Riket

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.