4

Det här med böcker

Posted by Bina on 2016-03-06 in 2016 |

Mamma hälsade på för ett par helger sedan. Hon lämnade av böcker från min barndom. Det är ett BERG. Eller ja, FLERA berg. Det finns fortfarande ett par kassar kvar att packa upp.

bokberg1bokberg2bokberg3

Tags:

4 Comments

  • Underbart! Från min egen barndom har jag nästan inget… hittade min favoritbok på nätet.

  • Annette says:

    Så kul! Från min barndom finns en del böcker kvar, särskilt dem som min pappa hade som barn. Nu när vi har egna barn är jag otroligt kluven till om jag skall spara alla böcker eller ge bort de flesta och spara favoriterna. Det kan säkert vara roligt att spara även pekböcker och andra lättlästa böcker, om inte annat så för de minnen man har kring dem, även om tjejerna nu läser ungdomsböcker.

    • Bina says:

      Jag har haft ett dilemma här hemma om att skänka bort eller spara. De böcker som jag själv köpte känner jag inte lika mycket för att behålla, medan de som är från min mammas barndom känns mer värda att ha kvar. Affektionsvärde och allt det där. Samtidigt tänker jag att vad gör väl lite extra i bokhyllan? Det kommer troligen tillfällen då de blir lästa igen. Pekböcker och mer lättlästa böcker hade nog jag sparat. De är ganska dyra att köpa nya (med tanke på innehåll) och så länge som de är i relativt gott skick “klarar de av” att gå i ytterligare en eller ett par generationer. Det kan säkert också vara roligt att påpeka historien kring vissa böcker, hur länge de funnits i hemmet och vilka som läst dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.