14

Veckans bokbloggsfråga

Posted by Bina on 2016-02-15 in 2016 |

Veckans-bokbloggsfragaVeckans Bokbloggsfråga inspirerades av Bokbloggsjerkan och lyder:

Vad betyder biblioteket för dig? Vad gör du där förutom att låna böcker? Vad är det bästa med just ditt bibliotek? Och ni som inte brukar besöka biblioteket särskilt ofta, varför inte? 

Att växa upp i en familj där pengarna inte räckte till någon månadspeng eller veckopeng gjorde inte så mycket för mitt läsande när jag istället kunde låna vilken bok jag ville på biblioteket. Jag tror att jag tidigare har skrivit om bokhögarna jag hade bredvid kudden och hur jag alltid kunde citera “jag har läst det” till mamma som alltid undrade var jag fick all underlig fakta ifrån.

Nuförtiden är ekonomin stadig, så jag är inte lika ofta på biblioteket. Eftersom jag numera ofta köper hem böcker att läsa (böckerna inhandlas ofta på loppis) har biblioteket så att säga tjänat ut sitt syfte lite gällande bokläsning och hemlån. Däremot går jag dit med barnen via jobbet och när det finns titlar som jag inte är beredd att lägga stora summor på. Ibland vill jag bara känna mig för att “äga” en bok innan jag köper den. Bläddrar lite i den hemma, läser lite grann, lämnar tillbaka.

En av de bästa sakerna med det kommunala biblioteket här är att jag kan klicka i böcker att låna via hemsidan och sedan hämta ut dem vid det mindre lokala biblioteket på orten där jag bor. Det finns en hel del bibliotek i kommunen så chansen att hitta en som man får låna ganska på direkten är rätt stor. Likaså är det smidigt att lämna tillbaka – det går att göra till vilket som helst av biblioteken.

Tags:

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.