4

Veckans bokbloggsfråga

Posted by Bina on 2016-02-01 in 2016 |

Veckans-bokbloggsfragaBarnboksbloggens fråga denna vecka lyder:

Är du med i någon bokcirkel, antingen på nätet eller ”i verkliga livet”?

Det närmaste jag kommer någon bokcirkel är dessa listor som jag försöker gå efter. Jag har aldrig fungerat bra i bokcirklar eftersom det då finns ett “måste” i att läsa en specifik bok under en specifik tidsram. Det brukar ofta resultera i att jag tragglar mig igenom boken trots att jag inte känner för det, att jag läser den slarvigt, eller att jag inte läser ut den överhuvudtaget (inom den bestämda tidsramen).

Läsande ska vara en rolig upplevelse, någonting som jag gör på fritiden då jag vill komma bort från jobb och plugg. Om det istället blir till ytterligare ett arbete tappar det liksom charmen och jag intresset. Det är lite av samma anledning som jag har väldigt många böcker på min Att läsa-lista – jag betar av titlarna när jag känner för det, inte för att jag är tvingad till det.

Däremot tar jag gärna inspiration av bokcirklars titlar. Jag är väldigt ofta inne på bibliotekets hemsida och läser personalens rekommendationer.

Tags:

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.