0

Redigering, redigering…

Posted by Bina on 2016-01-27 in 2016 |

IMG_1532Har kommit in i andra redigeringsomgången (i första kontrollerade jag berättartonen) och studerar för närvarande mina karaktärer lite närmare. Fick tipset att lista varenda karaktär och fundera över deras syfte, särskilt i förhållande till huvudkaraktären. För närvarande är listan ett rätt okej hjälpmedel att ha vid sidan om läsningen av manuset. Varje gång som en karaktär dyker upp är det smidigt att bara se på listan och jämföra med vad karaktären gör och säger, för att därefter notera i marginalen.

Nackdelen med att göra på detta sätt är att det blir ett evigt bläddrande fram och tillbaka då jag gjorde misstaget att skriva karaktärerna på papper istället för i ett dokument på datorn. Det finns liksom inte plats att tillföra mer i efterhand, eller att ändra om till bokstavsordning (jag är lite av en bokstavsordnings-o-fil), utan det skrivs ned på andra ställen som är lite mer luftiga. Mitt förslag är därför att göra detta digitalt för att undvika “pappersarbete”.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.