18

Bokbloggsjerka

Posted by Bina on 2016-01-22 in 2016 |

jerkaFredag igen och Annika undrar över vilka böcker som är bäst baserade från film/serier, eller åt andra hållet, vilka filmer/serier som bäst baseras från böcker.

Det är en lurig fråga då jag i skrivande stund inte riktigt kommer på (eller ihåg) filmer jag sett som baserats på böcker, och vice versa. Oftast har jag antingen enbart sett filmen eller läst boken, vilket gör det svårare att avgöra vilken som varit bäst. Några böcker jag har läst och som sedan översatts till film är:

  • Harry Potter-serien – Böckerna är sååååå mycket bättre och filmerna förtjänar inte ens att finnas, med ett möjligt undantag för första filmen.
  • Cujo, samt Jurtjyrkogården och Carrie (den äldre filmen, har ej sett den nya) av Stephen King – Liksom de flesta filmer/serier som baseras på Kings böcker är de flesta medelmåttiga till bra, men tappar oftast i slutet när monstret avslöjas (pga effekter) eller dödas (pga filmskaparnas benägenhet att alltid vilja ha ett lyckligt slut).
  • Odd Thomas av Dean Koontz – Gällande denna titel är jag benägen att säga att filmen är lika bra, eller till och med bättre, än boken.

Förra året läste jag Ensam på Mars och ska så småningom även se filmen. Har hört mycket bra om den.

Annars har jag en benägenhet att samla på “filmböcker”, dvs filmmanus i bokform från kända titlar som Gremlins, Tillbaka till framtiden, Starship Troopers och Willow. Jag har ännu inte läst någon av dem, utan de står mest i hyllan för att samla poäng ;).

Tags:

18 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.