2

Veckans bokbloggsfråga

Posted by Bina on 2016-01-18 in 2016 |

Veckans-bokbloggsfragaNy vecka och ny fråga från Barnboksbloggen:

Den här månadens tema i min utmaning Temaläsning 2016 är Sanna berättelser. Det är förstås ett begrepp som man kan tolka väldigt brett, men biografier och självbiografier är såklart en viktig del. Skulle du vilja skriva en egen självbiografi om något som hänt i ditt liv? Finns det någon person som du gärna skulle vilja läsa en biografi av eller om?

Jag förmodar att alla har en berättelse ur sitt eget liv som de gärna vill berätta. Största frågan jag vill ställa till dem är om de själva tror att de verkligen har någonting intressant att berätta, eller om det enbart handlar om “vardagslivet”. Alla människor går igenom både svåra och lätta perioder i livet.

Jag skulle enkelt kunna skriva en biografi om hur det var att växa upp med lillasyster och ensamstående mamma, där pappa aldrig varit speciellt närvarande. Jag kan mycket detaljerat beskriva hur det känns att bli misshandlad av en missbrukande styvpappa. Samtidigt kan jag berätta om min väg ur misären, hur jag gått från att vara arbetslös utan möjlighet till jobb till utbildning och en faktisk lön, om hur jag förr levde på en matbudjet á 700 i månaden, till att träffa världens underbaraste människa som jag tänker tillbringa resten av livet med.

Det hela handlar väl om perspektiv, att fundera över om det finns någon som kan ha nytta av det jag varit med om. Själv skulle jag vilja skriva ned alla fyllehistorier från sambon, bara för att ha det på papper. Han är en sjukt bra berättare, och det hjälper att han dessutom varit med om alla dessa tokiga saker. En annan historia jag vill läsa är om min morfar, en Härjedalsson med fjorton syskon boende i ett hus med två rum och kök. Compact living, liksom.

Tags:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.