7

Säkerhetskopiering

Posted by Bina on 2011-06-06 in 2011 |

Jag använder många usb:n, en hårddisk, själva datorn, skickar mail till mig själv med dokument. Väldigt paranoid med andra ord. Sedan kan jag inte låta bli att undra om det finns någon annanstans att spara det på, för tänk om det börjar brinna och jag inte hinner få med mig ett usb när jag har katt och sambo att släpa på :(.

När jag inte är hemma brukar jag alltid ha med mig ett usb i väskan just för att jag är så paranoid, men också för att jag ska kunna plugga in det i ngn dator om jag kommer på nåt att skriva (om jag inte har ett block med mig då, som jag mestadels brukar ha).

Jag har varit med om en datorkrasch i år redan och nu är jag väl förberedd om det skulle hända igen. Det är så viktigt att kopiera sina texter utifall något skulle hända (men man behöver ju inte vara lika paranoid som mig).

Tags:

7 Comments

 • Fia Filur says:

  Hehe, riktigt så paranoid är inte jag. Faktiskt så är det sambon som då och då dyker upp med ett usb och fixar och donar. Även om jag aldrig orkar läsa gamla versioner (de är så himla dåliga att jag inte pallar igenom) så skulle jag inte vilja bli av med dem, men egentligen vore det kanske bra. Om man tvingas skriva om precis allting från scratch så skulle det säkert bli mycket bättre…

  • Bina says:

   Jag har varit med om flera datorkrascher så det är väl därför jag är lite som jag är. Vill ju inte förlora det jag jobbat så länge med oavsett hur dåligt det är.

   Men du, tänk vilket arbete det är att skriva om allting från början! Om allt skulle försvinna tror jag att du skulle bli allt annat än glad. Jag ryser bara jag tänker tanken på att jag igen måste skriva om scener jag är nöjd med (de dåliga får gärna försvinna!).

 • Fia Filur says:

  Alltså, det som skulle vara mest förödande för mig (och sambon) är tiden det skulle ta att skriva om allt. De bra scenerna kan förhoppningsvis bli ännu bättre, det gäller bara att komma på hur och sätta igång och skriva ner det. Mycket jobb för mig, men kanske värre för sambon som måste ta med barnen på ytterligare ett hundratal barnvagnspromenader, hehe 🙂
  Slutsats: Bättre att spara en gång extra!

 • Eldtunga says:

  Oj, jag sparar på hårddisken och sedan på en cd-skiva. Men då och då mailar jag texten. 🙂 Men har hänt att stycken försvunnit eller jag glömt att spara, men det tar jag med en klackspark. Ofta blir det bättre när jag ibland får skriva helt om. (ibland inte, men är ju mitt eget fel som inte sparar!)

  • Bina says:

   Finns egentligen ingenting som är så frustrerande när man har skrivit något bra och så kommer man på att det inte är sparat någonstans. Det är som att man kommer på meningen med livet strax innan man somnar och när man vaknar upp har man ingen aning :/

   En gång satt jag på ett tåg och skrev, skrev och skrev (får ganska mycket skrivet på en 11-timmarsresa), sparade på usb, kommer hem, upptäcker att usb:t pajat och texten inte går att finna på datorn. Då blev jag lite ledsen i ögat :'(

 • Fia Filur says:

  Haha, garvar åt liknelsen med meningen med livet 🙂
  Men vilken otur du har med datorkrasch och pajade usb 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.