0

Det blir ju sällan som man tänkt sig …

Posted by Bina on 2016-01-12 in 2016 |

… i alla fall när det gäller det här med att läsa och skriva. 2015 bjöd ändå på ett helt okej år gällande båda delarna, trots en allmänt-trött-på-situationen-attityd. 29 böcker blev lästa, varav 27 hamnade under Läsutmaning 2015 (plus omänskligt mycket kurslitteratur om X antal tusen sidor).

Jag lade märke till att följa en utmaning gav både positiva och negativa effekter av läsandet. Till en början var det roligt, när listan fortfarande var ny och spännande, men det mattades av efter sommaren då många av de intressantaste punkterna redan bockats av. Jag har lärt mig att långa listor som “kräver” att man läser ur ointressanta genrer inte riktigt är min grej, och letar nu istället efter listor som är friare och öppen för tolkningar. Jag har hittills hittat en, nämligen Nyårslöftestaggen (som för den delen inte är helt ifylld än). Det är mer i den stilen jag vill följa.

Årets (2015) NaNoWriMo gick mycket bra och väckte på nytt upp en idé som jag sedan länge övergivit. Nu kan jag knappt bärga mig innan november då jag tänker skriva uppföljaren. Under tiden ska det färdigskrivna skrivas ut, redigeras och ligga i vila. Ytterligare ett äldre projekt fick en nystart och ligger för tillfället uppe i ungefär 90 sidor. Ett tredje och helt nytt projekt ska påbörjas och förhoppningsvis avslutas.

Universitetet driver mig ibland till vansinne med alla inlämningsuppgifter, seminarium och kurslitteratur. Nu är det bara två terminer kvar, den sista innehåller ju ett examensarbete så det kommer ju att bli fu… kul. Kul. Det kommer vara sååååå roligt att göra en vetenskaplig rapport på omkring 30 sidor. Eller hur mycket det nu är som ska skrivas. Men innan dess ska jag se till att få ut det bästa av det kommande året. Det känns återigen som att det är värt att både skriva och läsa, och jag hoppas att 2016 kommer slå 2015!

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.