1

Prydlighet kontra kärleksscener

Posted by Bina on 2011-06-10 in 2011 |

Det är svårt att skriva för en mer vuxen publik. Jag är nöjd med det jag har skapat hittills, men ändå kan jag inte låta bli att rodna lika mycket som huvudpersonen när jag tänker på att folk kommer läsa det här. Det är inget tantsnusk jag pratar om, utan bara några hederliga scener som innehåller kyssar, kramar och längtan. Inget mer. Samtidigt känner jag hur jag vill gå under jorden när jag tänker på att någon av mina föräldrar kanske kommer läsa det. Eller min sambo. Eller en kompis.

Absolut inte! Då behåller jag gärna texten för mig själv.

Men jag kan inte hamstra alla sådana scener inom mig. Det är meningen att de ska synas. Annars finns det ingen mening med det här projektet. Åh, varför kan jag inte vara lite – bara lite – hämningslös ibland? Det kostar så mycket av min stolthet att vara pryd.

Sedan har jag samtidigt en fråga som säkert en del innan mig har ställt: Hur fort kan man bli kär? Är det rimligt med en vecka? Två?

Då måste jag bara nämna som en parentes att jag och min sambo blev officiellt tillsammans efter att bara ha känt varandra i en månad och vi håller fortfarande ihop en sådär fem år senare. Men jag antar att vi kanske är ett särskilt fall. Det jag frågar efter är alltså rimligheten. Vad tycker andra?

Tags:

1 Comment

  • Fia Filur says:

    Mycket intressant fråga som jag också har funderat på! Vet inte om det finns några rätta svar, det är nog olika för alla. Det kan hända väldigt mycket på kort tid i en bok och det är svårt att skildra kärlek rimligt. Samtidigt så är ju inte böcker som i verkliga livet, de tråkiga sakerna (äter, går på toaletten, sover) utelämnas ju ofta. Tänker så här, det finns ju olika slags kärlek, det behöver inte vara pang på kärlek, det kan vara vänskap som växer fram till kärlek. Min sambo och jag blev också ihop rätt snabbt, vi kände varandra förut men umgicks inte. När är det elva år senare och vi är förlovade, har hus och två barn. Så kan det också gå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.