2

NaNoWriMo 2015 och om att skriva mycket skit

Posted by Bina on 2015-11-07 in 2015 |

En av de största utmaningarna i NaNoWriMo är ju att spruta ur sig så många ord att fingrarna nästintill glöder mot tangentbordet. Detta producerar självklart även mycket mer skit än vad det vanliga skrivandet normalt gör. Men det gäller att försöka se bortom detta, att förstå att målet är inte en bra text, utan en hel text. Det är helt enkelt inte meningen att det ska finnas tid för småjusteringar nu. November måste först ta slut.

Jag är rätt mycket av en perfektionist, det är någonting jag i de allra flesta sammanhang är helt ärlig med. Det finns vissa saker gällande skrivande som ger mig sådana otroliga rysningar av obehag att det är svårt att inte lägga sig i. Jag vill så gärna att det jag skriver ska vara bra, redan första gången det kommer ned på papper (läs: dokument i dator). Prestationsångesten smyger sig på och jag känner tvivel över hur jag ska fixa till dessa småproblem som jag egentligen inte behöver tänka på i nuläget. Nu borde jag ju bara fokusera på att skriva mina 50k ord, fokusera på att vinna, att bli färdig.

Det är svårt det här med att skriva. Ibland flyter det visserligen på, men i de allra flesta fall känns det som att det är en enda stor plåga. Ändå kommer jag aldrig att ge upp. Jag reser mig igen. Och igen.

nano7

Tags:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2020 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.