0

Mr Mercedes

Posted by Bina on 2015-11-03 in King, Stephen |

Titel: Mr Mercedes (Mr Mercedes)
Författare: Stephen King
Serie: Bill Hodges Trilogy (1)
Betyg: 6,5 av 10

mrmercedes

En Mercedes kör in i en folkmassa och många dör och flera blir skadade. Föraren kör sedan därifrån utan att bli tillfångatagen och kallas därefter för Mr Mercedes. Fallet hamnar hos Bill Hodges, en äldre polis som bara en kort tid senare går i pension. Fallet fortsätter vara olöst, men tas privat upp igen av Hodges när någon som säger sig vara Mr Mercedes skickar honom ett brev.

Jag tycker det känns väldigt uttjatat med en deckare vars huvudprotagonist är allt från skild, gammal, överviktig och suicidal. Det håller inte i längden. Antagonisten är inte heller särskilt särskiljande från andra kriminalromaner. Däremot är karaktärerna välskrivna, liksom händelseförloppet, men mycket av själva historien är saker som går igen (Kom igen, jag har sett det här förr, ge mig någonting nytt!).

Det starka i boken är just Kings berättarstil. Deckare är bara inte någonting som tilltalar mig och jag vill att författaren håller sig till skräck-genren som alltid brukar fånga mig.

Böcker i serien:
1. Mr Mercedes
2. Finders Keepers
3. End of Watch

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.