0

Ensam på mars

Posted by Bina on 2015-12-09 in Weir, Andy |

Titel: Ensam på Mars (The Martian)
Författare: Andy Weir
Betyg: 9 av 10

the martianDen första människoexpeditionen till planeten Mars får ett hastigt avbrott efter en storm. Fem av besättningsmännen lyckas fly och lämnar en sjätte, Mark Watney, i tron om att han är död. När det sedan visar sig att Mark är vid liv engagerar sig hela världen i att försöka rädda honom.

Man lär känna Mark via de loggböcker han skriver. Jag hade föredragit att fortsätta läsa loggböckerna och inte dra in andras perspektiv (vilket till en början var förvirrande). Mark Watney är en trevlig person att läsa om och han känns som en riktig astronaut och inte en påhittad figur. Det han är med om känns realistiskt, med varje medgång kommer tre motgångar. Vad gör man egentligen när man är ensam på Mars? Hur får man kontakt med NASA utan fungerande kommunikationsutrustning? Och hur tar man sig därifrån utan en rymdfarkost?

Boken skildrar ironiskt hur Mark koloniserar planeten, försöker få potatis att växa för att spara på matransonerna, samt vilken kreativitet som flödar när man inte har någonting att förlora. Rekommenderar den starkt till dem som gillar att läsa om naturvetenskapliga och tekniska lösningar på en planet utan atmosfär.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2020 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.