2

Anne Franks dagbok

Posted by Bina on 2015-10-07 in Frank, Anne |

Titel: Anne Franks dagbok
Författare: Anne Frank
Betyg: 10 av 10

anne frankUnder andra världskriget gömmer sig Anne Frank tillsammans med sin familj och ytterligare några andra. Hennes dagbok skildrar livet som gömda, om rädslan för tyskarna och frustrationen över att inte få gå ut. Samtidigt är den skriven av en ung flicka med drömmar, funderingar över puberteten och relationer mellan alla som gömmer sig.

Dagboken är väl en av de mest lästa av skildringar från andra världskriget. Jag hade inga förväntningar när jag började läsa och tror att det bidragit till det höga betyget. Det är välskrivet, välgestaltat och full av både upp- och nedgångar. Jag tror inte att den lämnar någon oberörd.

Men nu vet jag detta, nämligen; man lär känna folk ordentligt först när man råkat rejält i gräl med dem. Det är först då som man kan bedöma deras karaktär.

Tags: , , ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.