0

Den lilla flickan som svalde ett moln lika stort som Eiffeltornet

Posted by Bina on 2015-09-30 in Puértolas, Romain |

Titel: Den lilla flickan som svalde ett moln lika stort som Eiffeltornet (La petite fille qui avait avalé un nuage grand comme la tour Eiffel)
Författare: Romain Puértolas
Betyg: 8 av 10

den lilla flickanBrevbäraren Providence absolut måste med ett flygplan från Paris till Marrakech för att hämta hem sin adopterade dotter Zahera. Men Zahera lider av en allvarlig lungsjukdom som kräver expertvård, och när alla flygplan ställs in på grund av ett jättelikt askmoln som drar över Europa gör Providence vad som krävs för att få vara med sin dotter. Hon tar bland annat kontakt med en kinesisk pirat, som leder henne vidare till ett tibetansk tempel som lär henne att flyga. Frågan är bara, kommer det att fungera?

Detta är en väldigt filosofisk och drömmande bok. Jag-perspektivet i början var till en början svår att förstå sig på på grund av att jag tyckte att det saknade syfte, men det knöts ihop så bra mot slutet att det vägde upp för den förvirrande början. Berättelsen är i sin grund tragisk, men det döljs väl under komiska och fantastiska händelser. De starkaste delarna är det barnsliga, men ändå kloka, tänkande som författaren tillägnat Zahera. Flickans resa till Kina berörde mig djupt.

“Att fela är mänskligt. Det är därför det finns blyertspennor med suddgummin i ena änden.”

Puértolas verkar vara mästaren på att skriva böcker med långa titlar, men de är träffsäkra.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.