0

Den andre Will Grayson

Posted by Bina on 2015-10-14 in Green, John, Levithan, David |

Titel: Den andre Will Grayson (Will Grayson, Will Grayson)
Författare: John Green & David Levithan
Betyg: 8,5 av 10

den andre will graysonDet finns en Will Grayson vars bästa vän är Tiny, som trots sitt namn verkligen inte är liten. Denne Will vill helst bryta sig från den nuvarande kompisgruppen och hitta ett nytt gäng att hänga med, men det verkar som att alla vägar leder honom tillbaka till det gamla. Det finns också en annan Will Grayson, vars bästa vän är Maura. Denne Will har ännu inte kommit ut med sin sexualitet och längtar till den dagen han får möta Isaac, en kille han hittills bara pratat med via nätet. Det kommer även en kväll när båda Will Grayson träffar varandra, och det förändrar båda deras liv.

Jag har svårt att samla tankarna kring den här boken. Både Green och Levithan är författare som jag hört så mycket gott om och någonstans på vägen tror jag att jag hoppades på mer. Den är väldigt karaktärsdriven och de flesta av karaktärerna har egna röster. Det var inte svårt att hänga med på perspektivbytena på grund av en ganska fiffig kapitelindelning. Den andre Will Grayson som man möter är skriven i enbart gemener, och det är främst denne Will som jag känner mest för. Medan den första Will enbart är gnällig porträtteras den andre Will med en depression samt en längtan över att få låta världen veta att han är homosexuell. På något sätt känns hans karaktär mer välarbetad än någon annan, om man bortser från Tiny. Tiny spelar i en helt annan liga och är en person som, även om han bara verkar dryg, alla borde få ha som vän någon gång under livet. Han är så öppen med allt att det blir nästintill löjligt, men på ett sådant där roligt sätt.

jag antar att det är därför vi kallar folk som inte längre finns i våra liv för ex – för att vägarna som möttes på mitten slutligen skiljs åt igen. det är lätt att se ett X som nånting överkryssat. men det stämmer inte, för det finns inget sätt att bara kryssa över nåt sånt. X:et är ett diagram över två vägar.

Det finns mycket mer till boken än vad jag tagit upp i denna recension, men att avslöja mer vore att spoila onödigt mycket. Det är en bok som behandlar ämnet kärlek på ett ganska verklighetstroget sätt, med alla ups and downs.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.