0

Vansinne

Posted by Bina on 2015-09-23 in Koontz, Dean R. |

Titel: Vansinne (Velocity)
Författare: Dean Koontz
Betyg: 7 av 10

vansinneNär Billy en kväll avslutat arbetspasset på baren finner han en lapp på vindrutan till bilen. På den står det att om han inte tar lappen till polisen så kommer en ung lärarinna att dö. Om han tar lappen till polisen kommer istället en äldre kvinna som arbetar med välgörenhetsarbete att dö. Han har sex timmar på sig och valet är hans. Billy avfärdar lappen som ett skämt, men får senare veta att valet blivit till verklighet. Och sedan hittar han en ny lapp.

Boken har högt tempo från början till slut och det är få tillfällen där man får andas. Första halvan var riktigt bra och jag kände mig väldigt osäker över vem eller vad som skickade dessa lappar. Berättelsen är spännande och allteftersom Billy får nya lappar blir jag mer och mer nyfiken på vad det egentligen ska gå ut på. Jag ville verkligen att det skulle vara någonting övernaturligt och det är inte förrän vid näst sista skivan som spåren riktas allt mer åt samma håll. Slutet var lite twist-på-twist-på-twist och levde inte riktigt upp till förväntningarna som byggts upp.

“Riktiga mördare spelar inte sådana här spel!”

Detta är den första ljudboken jag lyssnar på och Eric Ericson gjorde sig bra som uppläsare.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.