0

Det här med research

Posted by Bina on 2015-10-23 in 2015 |

magnifying-glassInternet är en fantastisk uppfinning. På nätet hittar jag det mesta jag söker efter när det gäller research till skrivandet. Vissa saker tar visserligen längre tid än andra att hitta, mycket finns inte på svenska (ibland inte ens engelska!), men oftast är det en fråga om detaljer. Det var inte så länge sedan som jag sökte efter astrologiska instrument (återigen: detaljer!) och fann mig några timmar senare klickandes från höger till vänster, det ena leder till det andra, och så vidare…

Det är lätt att hamna där, i researchträsket, men i de allra flesta fall är det inte av ondo utan leder till något bättre än vad jag först förväntade mig (detaljer, detaljer, detaljer). Jag älskar att läsa om små saker som ökar min förståelse till redskap, om olika kulturer och språk. Det behöver nödvändigtvis inte spegla av sig i det jag skriver, men jag känner mig säkrare när grunden är byggd, när jag har någonting solitt att stå på. Därefter kommer resten.

Uttrycket “att gräva där man står” tillämpar jag på andra områden. Det mesta jag researchar om är vanligtvis dessa små detaljer som driver mig till vansinne. Om jag själv inte har någon som helst kunskap i hur en sak fungerar kan inte hjärnan släppa det förrän jag har läst på om ämnet. Jag bara fungerar så. Har svårt för att släppa taget, även om någonting så litet som detaljer. Det är väl därför som man säger så, detaljer, detaljer? Men för mig är dessa i princip lika viktiga som det övriga jag skriver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.