2

När passagen är för smal

Posted by Bina on 2011-06-03 in 2011 |

Jag upplever sällan att jag fastnar när jag skriver eftersom jag skriver på så många olika saker samtidigt. Om det börjar tryta på ett ställe fortsätter jag helt enkelt på ett annat. Men ibland kommer jag till den punkten då jag känner mig helt körd och bara vill slänga iväg datorn ut genom fönstret (helst får fönstret vara öppet och datorn landa på den mjukaste skumgummimadrassen för jag kommer ångra mig senare och en ny dator är dyr).

Då försöker jag brainstorma. Med mig själv. Jag skapar en kopia av mig själv (kallad Bina-2) som hela tiden ställer frågor om vad jag har skrivit, vad jag vill skriva, hur ska jag komma dit, vad händer just där, varför händer just det där …

Samtidigt sitter Bina-1 och antecknar hela samtalet i det dokument hon vill komma vidare med. Ibland är Bina-2 för snabb med frågorna och då ryter Bina-1 att hon inte hinner med, blir stressad och försöker på nytt kasta datorn genom fönstret (glöm för guds skull inte madrassen!). Ibland går det så bra att när Bina-2 ställer en fråga får Bina-1 fnatt och knapprar på tangenterna tills fingrarna glöder och Bina-2 tappar tråden.

Efter en session brukar båda Binorna vara nöjda. De kommer ofta överens om det slutgiltiga resultatet, trots att det ser ut som om en gris bökat runt bland bokstäverna. Men det är ju innehållet som räknas (och att det ska vara någorlunda läsligt för Bina-1 vid ett senare skede).

Tags: , ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.