0

Språket i P1

Posted by Bina on 2015-05-28 in 2015 |

Ett helt fantastiskt, alldeles underbart program för en liten språknörd som jag.

När jag jobbade med städ var det väldigt många stunder under dagen där jag var helt ensam. Vissa pass kunde vara flera timmar långa och jag var så less på att lyssna på musik dagarna i ända. Jag ville ha någonting annat, något annorlunda som faktiskt gav mig någonting.

Det var då som jag upptäckte hur poddar fungerar och tog hem en massa avsnitt till mp3-spelaren från bland annat P3 Dokumentär. Det är bra och bildande program. Och långa. Det gick åt ungefär två program om dagen och det fanns alltid någonting nytt.

Nu jobbar jag ju inte med städ längre så det här med poddlyssnandet har kommit ganska mycket i skymundan, främst för att jag inte längre är ensam i så långa stunder som krävs för att lyssna igenom programmen i ett svep. Men inte längre. Hittade för några veckor sedan tillbaka Språket i P1, som är vad det låter som. Språket. Mycket kuriosa kring ord och uttryck som väldigt ofta är ganska roligt att ha i öronen. Programmen är korta (ca 25 minuter) och perfekta att lyssna till då jag tränar. Hinner oftast med två avsnitt i stöten och jag känner att det inte är nog. Nu är det nästan som att jag medvetet söker tid enbart för att få lyssna på det :P.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.