0

Nine Princes in Amber

Posted by Bina on 2015-05-19 in Zelazny, Roger |

Titel: Nine Princes in Amber
Författare: Roger Zelazny
Serie: The Chronicles of Amber (1)
Betyg: 7,5 av 10

nine-princes-in-amber-book-coverEn man vaknar på ett sjukhus med inga minnen av vad han varit med om. Han flyr därifrån och får i farten reda på att hans namn är Carl. Enda ledtråden till är hans syster Evelyn, som betalat för sjukhusvistelsen. Han åker dit och får veta att han egentligen heter Corwin och är en av nio prinsar i Amber, den riktiga världen.

Den här boken är den första i en serie om tio och det känns tidigt att det lutar åt ett episkt äventyr. Första halvan är riktigt spännande och det jag gillar mest är hur man får följa Corwins väg i att få tillbaka minnet. Framåt mitten ändras tempot något och det blir stora tidshopp som säkert kunde göras på annat sätt. Det är också rätt många karaktärer inblandade, men de introduceras relativt tydligt.

Jag vill ha mer av Amber och veta mer om hur den världen fungerar, så jag kommer definitivt plocka upp nästa bok i serien.

Böcker i serien:
1. Nine Princes in Amber
2. Guns of Avalon
3. Sign of the Unicorn
4. The Hand of Oberon
5. The Courts of Chaos

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.