0

Den tomma stolen

Posted by Bina on 2015-04-17 in Rowling, J.K. |

Titel: Den tomma stolen (The Casual Vacancy)
Författare:  J.K. Rowling
Betyg: 6,5 av 10

den-tomma-stolenBarry Fairbrother går hastigt bort och med det blir en stol i kommundelsnämnden ledig. Det är många som vill göra anspråk på den, men när någon, som kallar sig för Fairbrother’s vålnad, börjar skriva bisarra hemligheter om kandidaterna på kommunens hemsida bryter helvetet lös.

Det är en segstartad bok och det tog mig en bra bit in i mitten någonstans innan jag rett ut vem som är vem. Perspektiven byts med oregelbundenhet, ofta bara från stycke till stycke, och det gör det svårt att hänga med. Trots detta finner jag historien så pass intressant och spännande att det mot slutet var svårt att lägga ifrån sig boken. En av de mest minnesvärda karaktärerna som kommer att förfölja mig är Simon Price. Det är svårt att få till en mer obehaglig person som samtidigt är väldigt realistisk. Övriga plus är karaktärsutvecklingen, men boken behöver knappast vara så lång som den är.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2020 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.