0

Det här med universitetsplugg

Posted by Bina on 2015-03-23 in 2015 |

Rapportskrivning. RAPPORTSKRIVNING. Jag säger bara ett ord: rapportskrivning.

Det är svårt att komma igång, trots att både syfte och frågeställningar är så gott som klara. Intervjuguiden tål att ses över en extra gång, men annars verkar allt vara där det ska vara.

Samtidigt har jag lite svårt för det här med att inte skriva i ordning. Jag vill göra inledningen, metod, resultat, analys och diskussion i samma ordning som jag skrivit här. Men det är så svårt att forsätta när inledningen inte vill lossna. Den ska vara en hel sida lång (enligt rekommendationerna), men jag får ihop ett stycke. Tycker att jag tagit upp problemet med mitt ämne, för sedan mynnar det ut i syftet och frågeställningarna.

Det är inget långt arbete. Inte särskilt i alla fall. Det ska bli omrking tio sidor, så det är inte värsta examensarbetet liksom. Men det skrämmer mig. Får tankar om hur det kommer bli när det är dags att skriva C-uppsats. Dåliga tankar. Dock vet jag att formalian inte är livsviktig. Det är innehållet som är det. Fast om det är dags för mig att lära mig ordbajsa på riktigt så är det väl nu? Se det som en träning inför det som kommer, typ.

Och vips, så har man skrivit ungefär lika många ord i det här inlägget som i rapporten. Tänk om universitetet nöjde sig med ett evigt ordflöde av ofullständiga tankar istället! Det kan jag skriva  hur mycket som helst av, tydligen. Verkar det som.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.