0

Littfest 2015!

Posted by Bina on 2015-03-16 in 2015 |

kingbooksJag var så taggad, och det visade sig att Littfest levde upp till mina förväntningar – om inte mer! Det fanns så mycket att göra och under de få korta stunder som fanns över kunde man spana in olika förlagsbord, fika och glutta mot bokbytarhyllan. Jag hade med mig några King-böcker som det fanns dubbletter av hemma och tänkte byta till mig fyra andra intressanta titlar. Jag tänkte mig att om jag lämnar fyra böcker så är det okej att ta fyra, det handlar ju trots allt om att byta. Att sedan andra stod och norpade åt sig titel efter titel utan att “byta” försökte jag att inte bry mig så mycket om.

När jag först anlände till svängdörrarna in till Folkets Hus så möttes jag av en stor skylt med lateorden “FÖRSKJUTET” och “FÖRSENAD”, vilket fick hjärtat att hoppa lite grann. Men det var inte så illa som det låter. Det handlade om att dåligt väder och flygplan inte går så särskilt bra ihop så att allting i den största salen bara skulle börja en timme senare än vad det var tänkt.

thuramDet var enbart positivt för mig, för då fick jag chansen att se seminariet med Lilian Thuram som jag tråkigt nog fått välja bort tidigare. Dock gick jag bet på ett annat seminarium i slutet av dagen, men vid den tidpunkten var jag ändå ganska slutkörd. Jag är inte gjord för att vara i stora folkmassor i mer än tio timmar i taget.

Min brorsa heter Noa verkar vara en intressant barnbok med siktet inställt på vbrorsanoaad man egentligen kan skriva i en barnbok. Själv tycker jag att det verkar jättebra och skulle gärna vilja läsa den för mina egna framtida barn. Boken har fått mycket kritik om att den hanterar ett sådant starkt ämne som rasism, och det fanns även några starka åsikter från publiken om vad som är lämpligt i en barnbok, men jag anser att man inte kan “skydda” barn från all världens ondska. Jag tror att det gör mer skada än nytta, och boken verkar hantera det på ett väldigt bra och naturligt sätt.

minakapMina kap från bokbytarhyllan är följande titlar:
Min pappa är snäll och min mamma utlänning (Emmy Abrahamsson)
Ensam tant i Ryssland (Lena Lindeborg)
Det handlar om dig (Sandra Beijer)
Inte vem som helst (Nina Lacour)
Alla böcker var i så gott som obläddrat skick, så de har förmodligen bara varit hyllvärmare hemma hos andra.

Jag har tidigare bara hört talas om den första titeln, och de andra såg ut att falla i min seeknotfoundsmak. Däremot var det inte lätt att hitta någon som helst information om författarna och om de skrivit andra böcker och vad de har fått för recensioner och så vidare. Jag ville ju inte egentligen ta med mig någonting hem som jag inte skulle komma att tycka om. Snabbt insåg jag dock att det var bara att ge upp tanken på att hitta någonting. Kanske var det att jag och mobilen inte riktigt fungerar tillsammans alla gånger? Wikipedias nya “search engine” var i alla fall inte med på noterna.

Även John Ajvide Lindqvists senaste Himmelstrand inköptes. Tycker den har ett jättehäftigt omslag som lockarhimmelstrand till läsning redan nu. Jag har tidigare bara läst Låt den rätte komma in, men det räckte för att få en ny favoritförfattare inom skräckgenren, och jag hoppas att jag inte kommer bli besviken.

autografEfter John Ajvide Lindqvists seminarium var det boksignering på gång och jag stod nästan först i kön och hoppade som en och annan liten fjortis utan att skämmas (så mycket) över mitt (oanständiga) beteende. Det var ju liksom tack vare den här författaren som det överhuvudtaget inte var så svårt att välja vilken dag jag skulle gå på Littfest 2015. För jag visste med mig att jag bara skulle orka med en dag.

esperantoEn av de första sakerna som hände var när en äldre herre tryckte en liten lapp i formen av ett bokmärke rakt i fejset på mig. Han gjorde reklam för böcker skrivna på det påhittade språket “esperanto” och jag kände mig direkt manad att meddela sambon och fråga om han var intresserad. Datanörden i honom tyckte det var skoj, men vi kände båda att det förmodligen är rätt onödigt. Vem skulle kunna läsa Mio, min Mio på det språket och faktiskt förstå någonting?

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.