0

Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett IKEA-skåp

Posted by Bina on 2015-03-18 in Puértolas, Romain |

Titel: Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett IKEA-skåp (L’extraordinaire voyage du fakir qui était resté coincé dans une armoire IKEA)
Författare: Romain Puértolas
Betyg: 6 av 10

den-fantastiska-berattelsen-om-fakiren-som-fastnade-i-ett-ikea-skapFakiren Pugalendhi anländer från Indien till Frankrike med målet att köpa en ny spiksäng från varuhuset IKEA. Det finns bara ett problem – det enda fakiren har på sig i pengaväg är en falsk 100-eurosedel, som dessutom bara är tryckt på ena sidan. Men Pugalendhi har en plan. Fast den får också förhinder när han tvingas gömma sig i ett skåp och blir inlåst.

Rolig, snabb och knäpp är exempel på ord som passar in i hur jag ska förklara det här. Boken hade sina stunder då jag drog på smilbanden. Att följa Pugalendhis olyckliga resa runt om i Europa är en otrolig berättelse i den bemärkelsen att det inte känns särskilt trovärdig. Samtidigt är det regler som sätts upp redan från början. Man kommer nära karaktärerna samtidigt som man inte gör det. Man kastas mellan de olika karaktärerna och det är inte alltid tydligt när perspektivbyten görs, speciellt med tanke på att det skiftar väldigt mycket mellan styckena.

Man blir snabbt filosof om man levt i fattigdom och plötsligt får en väska som innehåller flera hundra tusen euro.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.