2

Sent omsides, men nu har jag dem äntligen

Posted by Bina on 2015-03-04 in 2015 |

Måste säga att jag är ganska besviken på årets bokrea. Vad är det med butikerna i stan att bara ha deckare och facklitteratur på rean? Det var dessutom inte så mycket av en “rea” heller när priserna bara sjunkit med någon enstaka tia. Kanske är det att jag har alldeles för höga förväntningar.

Kanske är det för att det är ett generationsskifte på gång där det innebär att man bara kan hitta värda titlar på nätet numera. Jag vill dock inte att det ska vara så. Jag vill kunna gå till en bokhandel och hitta titlar ur alla genrer. Det behöver inte vara fler än några stycken bästsäljare, bara så att känslan av en levande butik finns kvar. Tur att biblioteket fortfarande finns, trots att de gallrat ut fler böcker än vad som behövdes när de flyttade till mindre lokaler.

bokrea2Jag hittade trots allt hela två titlar som jag länge varit sugen på att köpa. Överenskommelser av Simona Ahrnstedt och Nyckeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Jag snubblade över dem på Maxi av alla ställen. För Maxi har en bokrea som slår bokhandlarnas. Ska det verkligen vara så?

Tags: , , , , , ,

2 Comments

  • Kan bara instämma. Bokhandlars utbud är rätt magert. Bättre med bibliotek och nätet, även om nätet är lite trist. Jag vill känna på böckerna 😉

    • Bina says:

      När det handlar om att köpa böcker vill jag också klämma och känna, vända och lukta. Jag vill att boken ska kännas värd att köpa, att den ska vara värdig en plats i bokhyllan. Fast jag är förresten rätt kräsen, kanske mer än man borde vara. Böckerna ovan gick på 69:- respektive 29:- så därför tyckte inte min fattiga studentplånbok att det är någon större fara även om de inte är bra ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.