0

Det här med mitt skrivande

Posted by Bina on 2015-03-06 in 2015 |

Jag har hur många projekt som helst på gång. Samtidigt, verkar det som. Har försökt sortera upp lite på datorn och bland mina pappersanteckningar. Inte lätt. Inte lätt alls. Av ren nyfikenhet borde jag kolla upp hur många sidor med material jag egentligen har och tänka på att avsluta några av dem. På riktigt, alltså. Det kan inte fortsätta så här länge till.

materialMapparna är nu i alla fall sorterade upp i dels stora projekt (där de mest färdiga av mina manus finns), och dels i mindre projekt (där resten hamnat). Allting som hör till ett manus är samlat i en mapp som jag döpt själva dokumentet till. Det blir som något slags samlingsnamn för allt som har med det att göra. Vissa projekt har flera undermappar medan andra bara innehåller ett dokument med en mening. Eller ett ord. När jag läser dessa mindre projekt blir jag ibland fundersam över vad jag egentligen tänkte med just dem. Ett ord kan ha jättestor mening, eller bara känsla, och jag antar att det är det som jag planerat att förmedla när jag väl tar tag i att skriva det.

skrivÄn så länge får nog de små projekten fortsätta vara små. Jag gillar att kika in hos dem ibland och fråga hur de mår, men jag brukar inte göra så mycket mer än så. Den mesta energin lägger jag ändå på de stora projekten, eftersom det är dem jag jobbat mest med och tror mest på.

andraskrivFast emellanåt tvivlar jag. Är det här verkligen bra? Kommer det finnas en läsgrupp för det här? Mina tankar kanske bara passar i mitt eget huvud och borde därför också stanna där. Trots det kommer perioder då jag tvivlar på mina tvivel. Då allt känns toppen och det finns ingenting som kan hindra mig att uppnå det jag vill med mitt skrivande. För om det är någonting jag verkligen vill göra är det att ge ut någonting som jag skrivit. Det är bara det att det måste kännas tillräckligt bra för att vilja släppa det. Jag har ju ingenting emot att låta andra läsa det jag skrivit, bara jag känner att det är tillräckligt färdigt.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2020 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.