0

Saker min sambo och jag tyckte olika om

Posted by Bina on 2015-03-03 in Strand, Sabina |

Titel: Saker min sambo och jag tyckte olika om
Författare: Sabina Strand
Betyg: 10 av 10

sakerminsamboEtt par flyttar efter några månader tillsammans ihop i en större lägenhet. De har båda barn från tidigare förhållanden och hon är så lycklig över den nya stora familjen. Och så gör han slut.

Det här är en bok som inte var vad jag förväntade mig. I tron om att det skulle vara en lättsam och rolig läsning lämnade den mig med ett otäckt sug i magen. Det är en bok utan någon egentlig dialog eller framgång. Det är en bearbetningsbok om en kvinna som när hon trodde att hon hamnat i det perfekta förhållandet och hade den framtid hon drömt om i sina händer istället fick se allt gå i kras.

Den är igenkännande på ett plan som är svår att beskriva, svår att visa med ord, men författaren lyckas. Det som hänt känns äkta och det visar sig efter lite snabbt googlande att i alla fall större delen av boken är av författaren självupplevt. Jag förstår om man till en början tycker att det bara är ett evigt gnällande från huvudpersonen – jag tyckte det under bokens första 20 sidor – men sedan kommer man in i förståelsen av att texten är sarkastisk och det är då magin börjar.

Han undrade hur det hade gått till när jag blev med barn. Han kunde inte förstå det. Jag å min sida kunde inte förstå att han inte kunde förstå det, för han hade ju uppenbarligen större erfarenhet av den här typen av situationer än vad jag hade.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.