2

Slangord och “nysvenska”

Posted by Bina on 2011-05-22 in 2011 |

I en historia jag skriver på just nu försöker jag ha så moderna uttryck som möjligt eftersom det utspelar sig i nuet. Jag försöker tänka mig in i hur jag själv brukar prata, och tro mig, det är en väldans skillnad på mitt talspråk jämfört med mitt skriftspråk. I “den riktiga världen” är jag en jävel på att svära och använder mer än gärna engelska försvenskade ord för att uttrycka vad det är jag vill få fram. Ni skulle bli förvånade om jag började skriva som jag pratar.

Problemet jag upptäcker med det här är att jag inte vet hur jag ska stava vissa ord, eftersom de finns helt enkelt inte. Men jag försöker så gott jag kan. Det kanske blir så att jag skapar mig en egen ordlista så småningom.

Jag tycker inte att man ska vara rädd för att utforska språket. Det förändras ju hela tiden. En annan anledning till att jag väljer att skriva den här historien på detta sätt är för att jag tycker svenska blandat med engelska ger lite jävlar anamma-känsla, och det är det jag vill få fram. En stöddig ungdom i nutid. Då passar det sig inte att jag skriver gammelsvenska.

Tags: , , ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.