0

Den tatuerade fjärilen

Posted by Bina on 2015-02-24 in Pullman, Philip |

Titel: Den tatuerade fjärilen (The White Mercedes alt. The Butterfly Tatoo)
Författare: Philip Pullman
Betyg: 6 av 10

den tatuerade fjärilenSjuttonårige Chris träffar Jenny en sommarkväll och blir genast förälskad, men kort därpå försvinner hon spårlöst. Av en slump stöter de på varandra igen och bestämmer att de ska träffas snart igen. Chris skulle kunna göra allt för Jenny, men kärleken mellan dem slits isär mellan svek och missförstånd.

Pullman är väl kanske mest känd för serien Den mörka materian (eng. His Dark Materials), och jag försökte mig på att läsa första boken någon gång när jag var liten men kom aldrig igenom den, vilket i sig är lite konstigt eftersom jag älskar fantasy. När jag sökte runt på hans publicerade verk insåg jag att han skrivit en hel del barn- och ungdomsböcker, varav Den tatuerade fjärilen tilltalade mig mest för stunden. Den är relativt kort och lättläst och har ett högt tempo.

Så svårt det var att tolka utanskrifter. De var inte som ord, man kunde inte säga att grå ögon betydde ärlighet eller tunna läppar snålhet eller glasögon respektabilitet.

Allt som allt är det en rätt medioker bok. Karaktärerna är rätt platta, det var flera gånger som jag var tvungen att läsa om dialoger eftersom ingen hade någon egen röst. Kärlekshistorien kändes dock äkta, liksom Chris avundsjuka när han fick för sig att Jenny utnyttjat honom. En annan sak jag gillar är att det inte fanns något speciellt fokus på karaktärernas utseenden eller några direkta miljöbeskrivningar. Det gjorde att mina bilder av hur Oxford ser ut i mitt huvud aldrig förstördes.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.