0

Harry Potter och De Vises Sten

Posted by Bina on 2015-02-18 in Rowling, J.K. |

Titel: Harry Potter och De Vises Sten (Harry Potter and the Philosopher’s Stone)
Författare: J.K. Rowling
Serie: Harry Potter (1)

potter1Föräldralöse Harry Potter lever hos sina elaka släktingar morbror Vernon, moster Petunia och kusinen Dudley. Men underliga saker verkar alltid hända Harry och på natten till hans elvaårsdag får allt en förklaring när halvjätten Hagrid hälsar på. Harry är nämligen en trollkarl och ska få börja på Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom.

Den här boken kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat. Jag har haft den i bokhyllan sedan 2001 då jag fick den (tillsammans med del 2 och 3) i tolvårspresent, och har sedan dess läst den oräkneligt många gånger. Sidorna är nära på att falla ur pärmen, den har några skönhetsfläckar och stötta kanter. Exemplariska tecken på en gammal favoritbok, med andra ord.

Gällande historien känner jag mig tveksam till hur kritisk jag borde vara. Mitt gamla jag skriker att det är verkligen den bästa boken som har de bästa händelserna och karaktärerna medan mitt nuvarande jag rycker lite på axlarna och ler emellanåt åt de komiska inslagen. På grund av mina nostalgiska känslor kan jag omöjligt sätta ett rättvist betyg och har därför valt att hoppa över den biten.

Böcker i serien:
1. Harry Potter och De vises sten
2. Harry Potter och Hemligheternas kammare
3. Harry Potter och Fången från Azkaban
4. Harry Potter och Den flammande bägaren
5. Harry Potter och Fenixorden
6. Harry Potter och Halvblodsprinsen
7. Harry Potter och Dödsrelikerna

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.