0

Varulvens år

Posted by Bina on 2015-01-21 in King, Stephen |

Titel: Varulvens år (Cycle of the Werewolf)
Författare: Stephen King
Betyg: 6 av 10

cycleofthewerewolfMånad efter månad dör människor i samband med fullmåne, och ingen vet vad det är som ligger bakom dåden. Först när tioårige och rullstolsbundne Marty får syn på varelsen (och dessutom lyckas skrämma iväg den) börjar människorna i staden att prata om en varulv. Ingen går säker så länge odjuret är vid liv, och snart samlas en grupp män med hundar för att ge sig ut på jakt.

Eftersom boken är så kort, enbart 127 sidor, är det svårt att skriva en recension som inte innehåller det mesta därifrån. Det är i alla fall tolv kapitel som vardera representerar en månad av året, med start i januari. Man får följa en ny människa i varje kapitel som i slutet möter odjuret. Marty är den enda som överlevt en attack och är dessutom den som möter odjuret i slutet, men hans historia kommer inte in förrän halva boken passerat. Jag förstår syftet med att inte introducera huvudpersonen i början. King skriver oftast tjocka böcker och tar tid på sig att bygga stämning och introducera karaktärer. Varulvens år är en light-version av hur han brukar skriva, och det är det jag tycker är bokens största svaghet. Jag vill ha mer.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.