0

The Search for WondLa

Posted by Bina on 2015-01-12 in DiTerlizzi, Tony |

Titel: The Search for WondLa
Författare: Tony DiTerlizzi
Serie: WondLa (1)
Betyg: 7,5 av  10

thesearchforwondlaEva Nine har under hela sitt 12-åriga liv aldrig satt en fot utanför det Sanctuary som varit hennes hem. Hon har heller aldrig träffat en annan levande varelse och längtar till den dagen då Muthr (Multi-Utility Task Help Robot) anser att hon är redo att undersöka världen ovanför henne. Men hennes hem slås i spillror när Besteel, en viltjägare, bryter sig in. Eva tvingas till flykt, men inser snart att världen inte alls är som hon förväntat sig. Hon möter Rovender som hjälper henne på rätt spår, men inser snart att hennes mål inte kommer vara lätt att nå. Ovan jord finns det ingen som någonsin sett en människa förut.

Det är en bok med ett högt tempo som trots sina 460 sidor inte alls kändes så lång. Det händer saker hela tiden och det går inte låta bli att tillsammans med Eva förundras över hur världen är uppbyggd. Det jag gillar allra mest är att det inte finns några egentliga förklaringar till varför vissa saker finns och andra inte. Det är en del av äventyret, att tillsammans med Eva och hennes Omnipod (en mackapär som kan scanna omgivningen) upptäcka det underliga djur- och växtlivet. En annan sak som jag uppskattar är alla fina och fantasifulla bilder som pryder många av sidorna.

Jakten på WondLa (som även är den svenska titeln) är det som driver Eva framåt, och genom bokens gång var jag lika osäker som henne om var hon egentligen befann sig. Hon är en människa från Jorden, men lokalbefolkningen påstår att hon är på planeten Orbona.

“Eva Nine, I have traveled to many lands and seen many wondrous things. A creature such as you, I have never seen.”

Böcker i serien:
1. The Search for WondLa
2. A Hero for WondLa
3. The Battle for WondLa

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.