0

I nattens mörker, Ögon i natten, Nattens ondska, Den sista natten

Posted by Bina on 2015-01-07 in Pascal, Francine |

Titel: I nattens mörker, Ögon i natten, Nattens ondska, Den sista natten
Författare: Francine Pascal
Serie: Tvillingarna
Betyg: 6,5 av 10

tvillingarnaHär kommer en liten specialare i form av en serie. En av mina punkter i Kaosutmaning 2.0 var att läsa en bok med ett tvillingpar på omslaget, och vad passade inte bättre än denna bok? tänkte jag då. Serien består av två böcker, men varje bok är en 2-i-1, så totalen blir 4 böcker. När jag var liten försökte jag mig flera gånger på att läsa andra tvillingarna-böcker. Jag föll för grupptrycket och det var ju faktiskt någonting man var tvungen att läsa när man gick i mellanstadiet. Dock orkade jag aldrig läsa ut en hel bok för de var så tråkiga och helt bortanför det jag egentligen ville läsa om. Men så en dag var jag på biblioteket och såg den första boken i den här serien (vill väldigt gärna kalla den för en spin off), lånade hem den och slukade den på bara några timmar. Den andra boken har jag aldrig tidigare läst, så därför blev det en perfekt utmaning.

Jessica och Elisabeth blir barnvakter åt den nyinflyttade familjen Riccoli, men snart upptäcker de att allting inte står rätt till i huset. En efter en drömmer de fem barnen om en flicka med trasig kropp och sargat ansikte, och tvillingarna blir oroade över att att ett av barnen vaknar med rivsår över ryggen. Gränsen mellan dröm och verklighet är på väg att suddas ut och tvillingarna försöker hitta svar på hur de kan stoppa monstret.

Serien som helhet får ett väldigt bra betyg av mig. Skräck har alltid inspirerat mig, men samtidigt tycker jag det är synd att det är just “tvillingarna”-serien som står som fasad för det här projektet. Jag hade hellre läst en helt fristående bokserie utan kopplingar till vare sig tvillingarna eller Sweet Valley. Jag tror det hade gett mindre lösa trådar och en ännu mer spännande, öppen och ickelåst historia.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.