0

Böckerna in my heart, filmen … not so much

Posted by Bina on 2014-12-12 in 2014 |

För några dagar sedan såg jag filmatiseringen till första boken i VA-serien, Vampire Academy. Jag totalälskar böckerna. Jag totalälskar karaktärerna. Jag totalälskar det politiska dramat. Jag totalälskar … ja ni fattar?

vampireacedmy_posterFilmen bidrog både till besvikelse och belåtenhet. Det var så mycket som inte stämde, men samtidigt såg jag ambitionen i att inte göra den som en typisk tonårsfilm á la Twilight, Harry Potter, you name it. I början gick de snabbt igenom de olika vampyrraserna samt hur samhället fungerade. Lite väl fort. Mycket prat och lite verkstad.

Filmen var dock relativt trogen med berättelsen, men jag tror att det var det som var den största svagheten. För att få med alla element på lite drygt 1,5h krävs att ingen närmare förklaring ges. Det sker förklaringar, både här och där, men pga det snabba tempot hade till och med jag som läst boken svårt att hänga med. Om filmen fått ytterligare en timme på sig att utveckla storyn hade jag tyckt mer om den. Det fanns någonting där som bara inte kom fram. Karaktärerna var dessutom klumpigt skrivna och flertalet av skådespelarna verkar inte förstå vad det innebär att göra sitt jobb (eller om det beror på dålig director?).

Jag råder ingen att se filmen som först och främst inte läst i alla fall den första boken.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.