0

22/11 1963

Posted by Bina on 2014-04-15 in King, Stephen |

Titel: 22/11 1963 (11/22/63)
Författare: Stephen King
Betyg: 9 av 10

221163Jake Epping får chansen att ändra på historien. Genom att åka tillbaka i tiden tänker han försöka stoppa mordet på president Kennedy. Innan Jake lämnar vår tid får han dock veta att allting återställs till ursprunget för varje gång han reser tillbaka, och det kan vara till god hjälp om planen inte skulle fungera första gången. Klockan 11:58 den 9 september 1958 är tiden han kommer till varje gång han far genom “kaninhålet”, och oavsett hur länge han stannar har det bara gått två minuter när han kommer tillbaka. Varje gång. Men det är inte bara mordet på Kennedy han vill förhindra, utan han har även andra, mer personliga, angelägenheter att fixa till för framtiden. Men vad får det för konsekvenser?

Boken är nästan 800 sidor lång och jag upplevde till en början att den innehöll mer fluff än vad den borde. Samtidigt läste jag den i perioder där jag hade lite tid, och då var jag även stressad. Men när jag väl satte mig ned med den läste jag minst 50 sidor åt gången. Vid sista “sittningen” slukade jag närmare 200. Att den är så lång var egentligen inget hinder, utan det handlade mer om hur mycket tid jag hade över.

Det enda jag har att klaga på är att huvudpersonen känns platt, men i förhållande till allt som händer runt omkring så gör det ingenting. King är en mästare på att få läsaren engagerad i vad som händer snarare än hur en viss person ska hantera en händelse. Det tycker jag gör det mer trovärdigt.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.