0

Utmanad!

Posted by Bina on 2014-02-25 in 2014 |

Blev taggad att att besvara en frågefemma och jag känner mig manad att anta utmaningen:

1. En bok som jag ännu inte läst, men verkligen ser fram emot.
Jag kanske är den sista i världen (Sverige?) som ännu inte läst Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Jag köpte den i samband med att den kom ut, började läsa första kapitlet, men någonting annat kom emellan och den står fortfarande nästan orörd i hyllan. För ungefär ett år sedan blev jag dessutom ännu gladare av att Nyckeln fanns på loppis för en tia, till synes helt oläst. Nu ska jag bara ta tag i det, läsningen alltså.

2. Den bästa boken jag har hemma.
Jag vet inte. Det spelar ingen roll hur mycket jag funderar över den frågan. Jag kommer inte fram till vilken den bästa boken är. Även om jag tänker tillbaka på böcker som påverkat mig kommer jag inte på någon titel som jag skulle kalla för bäst. Det är nästintill omöjligt.

3. En bok som jag önskat vore bättre och som kanske var lite onödig att köpa.
The Ruins of Gorlan av John Flanagan. Och den var inte “lite” onödig att köpa. Den var onödig.

4. Någon bok som jag var jättepepp på när jag köpte den, men som har blivit stående.
Jag köpte en stor, fin bok där alla böcker i Narnia-serien är med, och i den ordning som författaren ville att de skulle läsas. Jag har fortfarande bara läst första delen, men jag har några planer för den i och med Kaosutmaningen.

5. En bok som jag köpt mest för att den hade vackert omslag.
Boken som jag beskrev ovan. Tror jag var 13-14 år när jag såg den i bokhandeln och bestämde mig för att jag ville ha den. Tidigare hade jag aldrig hört någonting om Narnia förutom den första filmen och jag tyckte att omslaget var så trollskt och lockande. Dessutom är sidorna i A4-format, så boken är gigantisk, precis som en riktigt gammal sagobok. Och den innehåller jättefina illustrationer.

narnia

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.